Annons:

Nedan visas några av de badplatser som finns i Uppsala. Se karta nedan (klicka på de blå markeringarna och sedan på länken till badet)

Förutom dessa badplatser finns också bl.a Fjällnora (öster om Uppsala).

Tyvärr verkar det bli mycket algblomning i Ekoln i sommar. Det går att få lite uppfattning om situationen just nu på SMHIs sida och på Länsstyrelsens sida.

http://buss.planetenuppsala.se/lyssnaängen-uppsala

Lyssnaängen är en badplats vid sjön Ekoln söder om Uppsala. Badet har en ganska stor gräsplan och här finns kiosk, toaletter & grillplats. Soliga dagar är badet ganska packat, mest med barn & ungdomar.

Se karta och vägbeskrivning till Lyssnaängen

lyssnaangen-badplats-uppsala

lyssnaangen - bad i uppsala

Vårdsätrabadet är ett litet & lugnt naturbad i sjön Ekoln söder om Uppsala. Här finns inte så mycket, men det är en del av charmen. En gräsplan övergår i en minimal strand med utsikt över Vårdsätraviken.

Vårdsätrabadet i Uppsala

Naturreservatet Morga Kungshamn ligger lite mer än en mil söder om Uppsala. Här finns också en badplats vid sjön Ekoln; Morga hage, också kallat Ekhagen.

Morga hage, badplats söder om Uppsala

Hammarskog ligger sydväst om Uppsala. Här finns en badplats i en ganska grund vik av sjön Ekoln. Det gör att vattentemperaturen här ofta är lite varmare är i resten av sjön.

Badplats i Hammarskog, Uppsala

Storvad är ett bad vid Fyrisån i närheten av Gamla Uppsala.

Storvad, bad i Gamla Uppsala

Centralbadet ligger som sig bör mitt i Uppsala. Ingången är från gamla torget och bassängen har utsikt mot Domkyrkan.

Förutom 25 meters-bassängen finns också gym, varmpool, ångbastu & vanlig bastu. Även spinning, aerobics, solarium & andra nymodigheter erbjuds.

Centralbadet i Uppsala

Centralbadet totalförstördes i en brand 1990 men restaurerades. Företaget som driver anläggningen hette förut Nautilus men har bytt namnt till Actic.

Telefon till Centralbadet: 018-101660.

Tyvärr har priset för att simma enstaka gånger skjutit i höjden de sista åren.
Länk till öppet-tider. priser mm

Fyrishov är en idrottsarena i Uppsala med äventyrsbad och idrottshall för basket och innebandy. I badet finns bland annat ett 10-meters hopptorn och vattenrutschbana.
Fyrishov Fyrishov

Gottsundabadet ligger i Gottsunda Centrum. Badet har en vattenrutschbana som ska vara Uppsalas längsta och går både invändigt och utvändigt. Det finns också en barnbassäng, bubbelpool, ångbastu & vanlig bastu.

Badet har "lift" för att underlätta för rörelsehindrade.

Gottsundabadet


Annons: