Annons:

Vårdsätrabadet är ett litet & lugnt naturbad i sjön Ekoln söder om Uppsala. Här finns inte så mycket, men det är en del av charmen. En gräsplan övergår i en minimal strand med utsikt över Vårdsätraviken.

Vårdsätrabadet i Uppsala

Badet ligger en bit in i viken vilket gör att det oftast är skyddat från vind & vågor. Däremot är det inte så tillrättalagt - bekvämligheter som t.ex toaletter saknas. Det är inte heller speciellt långgrunt.

Marken som badet är på ägs av Universitetet. Det finns också en ganksa vildvuxen park intill badet där man - åtminstone för en tid sedan - kunde överraskas av konstutställningar.
Den nybyggda "strandpromenaden" passerar numera Vårdsätrbadet. Den tar en antingen ner i Vårdsätraviken eller till Skarholmen. Går man mot Skarholmen passeras ett litet sommarcafé under vägen.

Se buss till och från badet nedan. Om du cyklar längs Vårdsätravägen svänger du till höger på Lövängsvägen & rullar vidare ner till badet. Om du istället fortsätter söderut mot Graneberg kommer du till Skarholmen & Lyssnaängen.


Annons: