Annons:

Planeten Uppsala har skapats och drivs utan några offentliga medel. Överväg gärna en donation om innehållet uppskattas!
Det går att donera via Paypal med knappen nedan.

Lite bilder & info om en del av de evenemang som arrangeras i Uppsala.
Se också Evenemangstips.

Konsert & Kongress hette under den långa tid det debatterades Musikens hus. Och med fyra musiksalar bör det kunna leva upp till det gamla epitetet.
I stora salen är det "förstklassig akustik med en efterklangstid på 1,8-1,9 sekunder". Stora salen har 1140 sittplatser, sal B 340 och sal C 130. Sal D är bankett och utställningssalen på nedre plan där det ibland också hålls konserter. Då är det oftast ståplats som gäller med runt 1000 personer som övre gräns.
Bland annat Uppsala internationella gitarrfestival, Volt (festival för elektronisk musik) och Uppsala International Sacred Music Festival hålls årligen på Konsert & Kongress.

Hindi Zahra i stora salen på konsert & kongress

Uppträdande konsert & kongress sal D

Gropen extreme är ett hinderlopp (obstacle race på engelska) som avgörs söder om Uppsala i "Sunnerstagropen" Lördag den 27:e Maj.

Sunnerstagropen är en del av Uppsalaåsen där bland annat Sunnerstabacken ligger. Backarna ingår som en del av hindren i loppet.

Sunnerstagropen & hindertävlingen Gropen Extreme

American Car Show i Uppsala är en årligen återkommande bil-utställning i Slottsparken. En mängd bilar - de flesta äldre amerikanare - trängs med beundrare i alla åldrar i parken söder om Uppsala slott (mellan Akademiska sjukhuset och slottet). Det finns också en scen där lokala & långväga artister spelar.
I år - 2017 - ska bilutställningen vara Lördag den 19:e Augusti.

American Car show i Uppsala

Kulturernas Karneval går varje år genom Uppsala i slutet av Maj. I år 2017 är karnevalen den 20-21 Maj. Karnevalståget avgår på Lördagen kl 12 från festplatsen Engelska parken. Det fortsätter nerför Carolinabacken och genom centrala Uppsala. Under hela helgen är det uppträdanden, utställningar, mat mm i parken bakom Carolina.

Karnevalståg på väg genom Uppsala - Delírio do Samba
Festplats och scen i Engelska parken


Annons: