Annons:

Lite bilder & info om en del av de evenemang som arrangeras i Uppsala.
Se också Evenemangstips.

Efter en lång, kall vinter blir Uppsala som förbytt och brister ut i ett veckolångt vårrusigt firande. Ingen annanstans firas vårens ankomst lika grundligt och traditionsenligt!

Valborg i Uppsala

Kl 10 den sista April startar den första farkosten i Forsränningen från Haglunds bro i Fyrisån. Då har hugade redan ätit frukost - kanske i närheten av slottet & Carolina - med eller utan champagne. Sedan gäller det attt försöka hitta en plats för att se de mer än 300 ekipagen försöka ta sig nerför fallen och strömmarna i Fyrisån.
Sillunch står sedan på programmet - på senare år är det många som äter den på UKK. Efter lunchen är det dags att ta med sig studentmössan till Carolinabacken för mösspåtagningen. Exakt kl 15 vinkar rektorn vid Uppsala Universitet från balkongen på Carolina - och studenter i varierande ålder vinkar tillbaks.

Forsränningen är en viktig del av Valborgsfirandet i Uppsala. Studenter bygger sina egna flottar som med varierande framgång tar sig ner för Fyrisån till folkets jubel. Traditionen började på 60-talet och har med tiden vuxit till ev av Uppsalas viktigaste & mest spektakulära traditioner på Valborg. Cirka 30 000 åskådare och omkring 300 ekipage lockar Forsränningen.
Färden nerför Fyrisån börjar vid Haglunds bro klockan 10 den sista April.

Forsränningen på Valborg i Uppsala

Forsränning Valborg sista April i Uppsala

Cykeltävlingarna Skandisloppet och Skandis GP körs varje år i centrala Uppsala, bland annat genom Uppsala slott.
Se bildspel med bilder från Skandisloppet, Scandinavian Race och Skandis GP.

Segraren Skandis GP 2015 Alexander Karlsson passerar Gustavianum
Alexander Karlsson (TTBB) vann Skandis GP 2015.


Annons: