Annons:

Vikingarännet för 2018 är tyvärr inställt.

På vikingarännets facebooksida står bl.a följande: ".. De senaste åren har inneburit en hård ekonomisk press på organisationen bakom Vikingarännet vilket gjort att bolaget måste se över förutsättningarna för att fortsätta arrangera loppet".


Vikingarännet är en skridskotävling där start brukar vara i Uppsala (Skarholmen). Om isen tillåter är målgången i Stockholm efter cirka 80 km. 2017 planeras att loppet ska hållas på isarna vid Sigtuna, liksom förra året. Då åkte åkte man 80 km i en rundbana där.

Datum för Vikingarännet 2017 är satt till 12:e Februari 19:e Februari.

Starten på Vikingarännet vid Skarholmen, Uppsala

Vikingarännet starten vid Skarholmen

Vikingarännet ska vara världens största återkommande skridskolopp! Isen kan förändras snabbt & därför brukar banläggningen var flexibel in i det sista.

Skridskoloppet kördes för första gången 1999, sedan dess arrangeras den årligen. Ibland får man kompromissa med banläggningen men många gånger har loppet gått den planerade banan mellan Skarholmen i Uppsala och ända in i Stockholm. Vissa år har man också tvingats ställa in på grund av dåliga isar.

Vikingarännet brukar hållas den andra eller tredje Söndagen i Februari. Om det blir mycket motvind kan tävlingen istället gå åt andra hållet, med start i Stockholm (Alvik) & målgång i Uppsala (Skarholmen).

Starten av Vikingarännet på Ekoln vid Skarholmen

2010 deltog cirka 3500 deltagare & målgången var i Rålambshov. Vikingarännet arrangeras av Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet.
Det brukar finnas tävlingsklass och motionsklass och kortare varianter av tävlingen, t.ex Vikingarännet Kortis & Tjejrännet med starten i Kungsängen eller Sigtuna. I år planeras att tävlingsklassen ska köra på en rundbana i Sigtuna.

Vikingarännet i Sigtuna
Vikingarännet passerar Sigtuna

Paus i Vikingarännet
Paus i Sigtuna - cirka halvvägs

Plogar bana vid Skarholmen på Ekoln inför Vikingarännet
Bana plogas på Ekoln

Mer information & anmälan på vikingarannet.com. Det är billigare att anmäla sig i god tid, anmälan öppnar i slutet av November / början av December. Israpport inför Vikingarännet kan ses på vikingarannet.com/nyheter/israpport-vader

Läs mer om att åka skridskor på Ekoln.


Annons: