Annons:

Annons:
Dubbelt kort Uppsalabilder sommar
Dubbelt kort med sommarbilder av Uppsala. Stadsparken på fram och baksida. Nedtonade silhuetter av Domkyrkan & slottet på mittuppslaget. Kuvert ingår.
20,00 kr
Läs mer

Vikingarännet är en skridskotävling där start brukar vara i Uppsala (Skarholmen). Om isen tillåter är målgången i Stockholm efter cirka 80 km. 2017 planeras att loppet ska hållas på isarna vid Sigtuna, liksom förra året. Då åkte åkte man 80 km i en rundbana där.

Datum för Vikingarännet 2017 är satt till 12:e Februari 19:e Februari.

Starten på Vikingarännet vid Skarholmen, Uppsala

Vikingarännet starten vid Skarholmen

Vikingarännet ska vara världens största återkommande skridskolopp! Isen kan förändras snabbt & därför brukar banläggningen var flexibel in i det sista.

Skridskoloppet kördes för första gången 1999, sedan dess arrangeras den årligen. Ibland får man kompromissa med banläggningen men många gånger har loppet gått den planerade banan mellan Skarholmen i Uppsala och ända in i Stockholm. Vissa år har man också tvingats ställa in på grund av dåliga isar.

Vikingarännet brukar hållas den andra eller tredje Söndagen i Februari. Om det blir mycket motvind kan tävlingen istället gå åt andra hållet, med start i Stockholm (Alvik) & målgång i Uppsala (Skarholmen).

Starten av Vikingarännet på Ekoln vid Skarholmen

2010 deltog cirka 3500 deltagare & målgången var i Rålambshov. Vikingarännet arrangeras av Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet.
Det brukar finnas tävlingsklass och motionsklass och kortare varianter av tävlingen, t.ex Vikingarännet Kortis & Tjejrännet med starten i Kungsängen eller Sigtuna. I år planeras att tävlingsklassen ska köra på en rundbana i Sigtuna.

Vikingarännet i Sigtuna
Vikingarännet passerar Sigtuna

Paus i Vikingarännet
Paus i Sigtuna - cirka halvvägs

Plogar bana vid Skarholmen på Ekoln inför Vikingarännet
Bana plogas på Ekoln

Mer information & anmälan på vikingarannet.com. Det är billigare att anmäla sig i god tid, anmälan öppnar i slutet av November / början av December. Israpport inför Vikingarännet kan ses på vikingarannet.com/nyheter/israpport-vader

Läs mer om att åka skridskor på Ekoln.


Annons: