Annons:

 

Uppsala Reggae Festival gjorde bejublad comeback förra året.

Efter några år i Furuvik är nu festivalen tillbaks där den hör hemma. Reggaefestivalen startade i liten skala 1995 men växte till att arrangeras under tre dagar med som mest 24 000 besökare.

Området som Reggaefestivalen hålls på kallas KAP och ligger lite söder om stan, på västra sidan om Fyrisån (se karta nedan).

2018 arrangeras festivalen 27-28 Juli.

Parksnäckan är en utomhusscen i Stadsträdgården i Uppsala. På sommarhalvåret hålls en mängd konserter här.

Konsert i Parksnäckan

Uppsala Internationella Gitarrfestival hålls årligen i början av Oktober på Uppsala Konsert & Kongress. En rad stora stjärnor som Paco de Lucía, John McLaughlin och syskonen Assad har spelat på festivalen.
Festivalen växte fram ur en serie konserter under namnet Guitarras por el mundo.

UKK Konsert Kongress

Konsert & Kongress hette under den långa tid det debatterades Musikens hus. Och med fyra musiksalar bör det kunna leva upp till det gamla epitetet.
I stora salen är det "förstklassig akustik med en efterklangstid på 1,8-1,9 sekunder". Stora salen har 1140 sittplatser, sal B 340 och sal C 130. Sal D är bankett och utställningssalen på nedre plan där det ibland också hålls konserter. Då är det oftast ståplats som gäller med runt 1000 personer som övre gräns.
Bland annat Uppsala internationella gitarrfestival, Volt (festival för elektronisk musik) och Uppsala International Sacred Music Festival hålls årligen på Konsert & Kongress.

Hindi Zahra i stora salen på konsert & kongress

Uppträdande konsert & kongress sal D

Katalin är ett välkänt musikställe i Uppsala. Sedan år 2000 ligger Katalin i det gamla godsmagasinet vid Resecentrum. Genom åren har storheter som Chick Corea, Roy Hargrove och många fler besökt stället.

Konsert på Katalin


Annons: