Annons:

Annons:
Rund bricka med Kungsängslilja, 38 cm
Bricka med bild av Kungsängslilja & humla på Kungsängen i Uppsala. Rund bricka med diametern 38 cm.
290,00 kr
Läs mer

Klicka på rubriken för att läsa mer om kaféet

Gũnterska hovkonditoriet i Uppsala ligger på Östra Ågatan mellan Drottninggatan & Smedsgränd.

Frukost på Gunterska, café i Uppsala

Gunterska, café i Uppsala
Egentillverkat från grunden - inte så många caféer som kan skryta med det

Nedanför slottet & bredvid Svandammen ligger Konditori Fågelsången. Det egna bageriet erbjuder ett stort sortiment av färska bakverk i klassisk Uppsalamiljö.

Konditori Fågelsången

Konditori Fågelsången

Café Tar är ett café med influenser från medelhavet. Lokalen är stor & ljus och en konstutställning pryder väggarna. Sommartid finns också några uteplatser på Sysslomansgatan.

Café Tar i Uppsala

Ofta erbjuder kaféet det lilla extra, som att rosta foccacian och hälla på lite olja. Den som vant sig vid caféer runt medelhavsländerna kommer känna igen sig.
Plus också för den lokalproducerade "Uppsalaglassen".

Kafé Kardemumma ligger i Stadsbiblioteket (man går in till bibblan & svänger sedan höger två gånger för att komma fram till caféet). Det går bra att låna med sig böcker & tidningar och smälta dom tillsammans med en kopp kaffe i kaféets lugna (?) vrå.

kardemumma-kafe-stadsbiblioteket

Broströms Kafé ligger i den gamla stationsbyggnaden som kallas östra station. Kaféet har fått utmärkelsen årets kafé av en lokal tidning med motiveringen "Ett utbud som är rustikt och elegant på samma gång i en trivsam och inspirerande miljö". Sedan 2015 drivs kaféet i ny regi men konceptet är detsamma.

Ostmacka med västerbottensost

Ekeby Café är ett trivsamt och prisvärt kafé som ligger bredvid Disponentvillan i Ekeby. Här hittar man bl.a surdegstoast med rödbetor och fetaost, som tillsammans med kaffe kostar lite mer än femtio kronor. Lite honung ovanpå det rostade Levain-brödet och lite sallad vid sidan om gör mackan till ett njutbart melanmål eller lättlunch.

Ekeby café i Uppsala

Babas café i Gottsunda öppnade i November förra året. Här serveras bl.a rätter från Mellanöstern, t.ex foul (bönröra med bondbönor), mtabal (auberginröra), msabah (en variant av hummus) och piroger. Babas passar perfekt för ett mellanmål eller lättare lunch.

Babas Café, Gottsunda centrum

Coffeehouse by George i hörnet av Kungsgatan och Bangårdsgatan serverar kaffe, bröd och enklare maträtter. Frukosten kan rekommenderas, för 59 kronor får man en rostad bagel med ost och marmelad, juice och kaffe – serveras mellan 7 och 10.
Kaféet har hakat på Surdegstrenden och serverar också grillat surdegsbröd.

Coffee House by George i Uppsala


Annons: