Annons:

Restaurang Beirut har stängt! En ny restaurang har öppnat i samma lokaler.

 

Restaurang Beirut i Gottsunda öppnade i början av 2012. Här serveras libanesisk mat med den äran!

falaffel med sallad på Restaurang Beirut i Gottsunda

Libanesisk mat på restaurang Beirut i Gottsunda - mezetallrik

Bilderna av gamla Beirut som täcker väggarna ger en föraning om att här finns ambitioner att vara något mer än det vanliga snabbmatsstället. Och man blir inte besviken, här serveras vällagad libanesisk mat. Tyvärr serveras ingen alkohol men kanske bidrar det till den lugna familjära atmosfären. Priserna är klart överkomliga - Falaffel med sallad & bröd kostar 40 kr och räcker bra till lunch.
På kvällen går grillen varm, man erbjuder man bland annat en grilltallrik och många rätter med lamm. Ibland blir det för mycket fart i grillen och dörrarna ställs på vid gavel för att vädra- med resultatet att det blir kallt en stund. Men det tar man gärna för restaurangen vågar gå sin egen väg och servera riktig libanesisk mat - ingen försvenskad snabbmatsvariant som det finns på tjugo andra ställen.

Här serveras också lunch & frukost, men ibland saknas rätter på menyn. Personalen ser också ut att slita väldigt hårt när det är mycket folk. Men med tanke på att restaurangen öppnade i början av 2012 så kan man tro att det är barnsjukdomar som snart är lösta.
Restaurang Beirut är en klart angenäm upplevelse - Bandstolsvägen i Gottsunda har fått en nytt ställe som lockar folk från alla delar av Uppsala!

Restaurang Beirut på Bandstolsvägen i Gottsunda


Annons: