Annons:

Annons:
Dubbelt kort Uppsalabilder sommar
Dubbelt kort med sommarbilder av Uppsala. Stadsparken på fram och baksida. Nedtonade silhuetter av Domkyrkan & slottet på mittuppslaget. Kuvert ingår.
20,00 kr
Läs mer

Planeten Uppsala har skapats och drivs utan några offentliga medel!

Överväg gärna en donation! Det går att swisha till: 123 503 96 98.

Några av de naturområden som finns i närheten av Uppsala. Fler kan ses på t.ex Länsstyrelsens sida.

Kungsängarna är ett naturreservat i Kungsängen söder om Uppsala. Här växer Nordens största samling Kungsängsliljor. Kunsängsiljan är Upplands landskapsblomma och blommar i Maj-Juni. Många besöker då Kungsängen för att se de offantligt många blommorna.

Kungsängsliljor i Maj i Kungsängen Uppsala

Hågadalen och Nåstens naturreservat ligger väster och söder om Uppsala. Området är populärt för vandring och här finns många leder / stigar för både vinter & sommar.

Hågadalen

Vandrare passerar ko i Hågadalen, Uppsala

Fyrisån mynnar ut i sjön Ekoln cirka en mil söder om Uppsala. Ekoln är en del av Mälaren och det går alltså att ta sig till t.ex Stockholm via båt eller skridskor.

Sjön Ekoln i Uppsala

Lunsentorpet är en raststuga i Lunsenområdet sydost om Uppsala. Raststugan är öppen för allmänheten och här finns även möjligheter till övernattning.

Lunsentorpet i Lunsen

Lunsentorpet i Lunsen

Lunsentorpet i Lunsen

Hammarskog är ett naturområde ungefär en mil sydväst om Uppsala. Här finns leder för vandring / skidor och en plogad bana för skridskor (vid bra förhållanden) från Skarholmen.
En herrrgård med restaurang och kafé ligger ovanför Dalbyviken. Utanför herrgården finns en pulkabacke ned mot Ekoln vilket gör Hammarskog till populärt utflyktsmål för barnfamiljer.

Hammarskog

Fyrisån har sin källa i närheten av Dannemora norr om Uppsala & mynnar ut i Ekoln, söder om Uppsala. Längden är 80 km.
Vatten från Fyrisån pumpas upp på Uppsalaåsen och renas på sin väg ner för att sedan bli dricksvatten.
Bada i Fyrisån kan man göra bl.a i Storvad vid Gamla Uppsala.

Fyrisån i Uppsala

Fyrisån i Uppsala

I Uppsala finns 10 broar över Fyrisån, om man börjar räkna vid Eddaspången och slutar vid Islandsbron. Det är också den sträcka som studenterna åker på Forsränningen som är en del av Valborg i Uppsala.


Annons: