Annons:

Nedan visas några av de badplatser som finns i Uppsala. Se karta nedan (klicka på de blå markeringarna och sedan på länken till badet)

Förutom dessa badplatser finns också bl.a Borgardalsbadet (öster om Uppsala) och "Sunnerstabadet" (fd Granebergs camping).

De senaste provtagningarna för vattenkvalité kan ses på havs och vattenmyndighetens sida, men ha i åtanke att t.ex algblomning kan dyka upp fort.

Fjällnora badplats ligger vid sjön Trehörningen öster om Uppsala. Badet är en del av Fjällnora friluftsområde.

Fjällnora bad och friluftsområde

Här finns bl.a ett café, hundbad, grillplats och uthyrning av kanoter.

place

Lyssnaängen är en badplats vid sjön Ekoln söder om Uppsala. Badet har en ganska stor gräsplan och här finns kiosk, toaletter & grillplats. Soliga dagar är badet ganska packat, mest med barn & ungdomar.

Se karta och vägbeskrivning till Lyssnaängen

lyssnaangen-badplats-uppsala

lyssnaangen - bad i uppsala

Vårdsätrabadet är ett litet & lugnt naturbad vid sjön Ekoln söder om Uppsala. En gräsplan övergår i en minimal strand med utsikt över Vårdsätraviken.

Den nybyggda "strandpromenaden" passerar numera Vårdsätrbadet. Den tar en antingen ner i Vårdsätraviken eller till Skarholmen. Går man mot Skarholmen passeras ett litet sommarcafé under vägen.

Vårdsätrabadet i Uppsala

Naturreservatet Morga Kungshamn ligger lite mer än en mil söder om Uppsala. Här finns också en badplats vid sjön Ekoln; Morga hage, också kallat Ekhagen.

Morga hage, badplats söder om Uppsala

Hammarskog ligger sydväst om Uppsala. Här finns en badplats i en ganska grund vik av sjön Ekoln. Det gör att vattentemperaturen här ofta är lite varmare är i resten av sjön.

Badplats i Hammarskog, Uppsala

Storvad är ett bad vid Fyrisån i närheten av Gamla Uppsala.

Storvad Badplats Fyrisån Uppsala

Centralbadet ligger som sig bör mitt i Uppsala. Ingången är från gamla torget och bassängen har utsikt mot Domkyrkan.

Förutom 25 meters-bassängen finns också gym, varmpool, ångbastu & vanlig bastu. Även spinning, aerobics, solarium & andra nymodigheter erbjuds.

Centralbadet i Uppsala

Centralbadet totalförstördes i en brand 1990 men restaurerades. Företaget som driver anläggningen hette förut Nautilus men har bytt namnt till Actic.

Telefon till Centralbadet: 018-101660.

Tyvärr har priset för att simma enstaka gånger skjutit i höjden de sista åren.
Länk till öppet-tider. priser mm

Fyrishov är en idrottsarena i Uppsala med äventyrsbad och idrottshall för basket och innebandy. I badet finns bland annat ett 10-meters hopptorn och vattenrutschbana.
Fyrishov Fyrishov

Gottsundabadet ligger i Gottsunda Centrum. Badet har en vattenrutschbana som ska vara Uppsalas längsta och går både invändigt och utvändigt. Det finns också en barnbassäng, bubbelpool, ångbastu & vanlig bastu.

Badet har "lift" för att underlätta för rörelsehindrade.

Gottsundabadet


Annons: