Annons:

Nedan visas lite bilder & infon om några av de ställen som brukar vara populära för skridskoåkning, men det är inte alls säkert att det är bra förhållanden just nu!.
Det går att skriva och läsa kommentarer om isen och på så sätt bilda sig en uppftattning om isen. Men ta i beaktande att kommentarerna inte kan kontrolleras.

OBS! Att vistas på naturisar kan vara farligt & kräver mycket kunskap. Läs mer om säkerhet på issakerhet.se och på Skridskoförbundets sida.

Ett vanligt ställe att starta skridskoturen på Ekoln är vid Skarholmen, cirka 1 mil söder om Uppsala.
Se & lämna gärna kommentarer om isläget / israpport (längst ned på sidan).

Naturfilm från Ekoln med omnejd, se bl.a glacius patinus & den lite ovanligare glacius velum. Foto: Uppsalafoto.se

Under vintern är det många som åker skridskor på sjön Trehörningen i Fjällnora. En nästan 11 km lång bana brukar plogas runt sjön.

Fjällnora är ett populärt friluftsområde öster om Uppsala. Här finns uthyrning av kanot / kajak under sommaren och av skidor och skridskor på vintern. Här finns också ett kafé som ska ha öppet Måndag - Söndag kl 11 - 16.

Skridskor Fjällnora

Dalkarlskärret bör vara ett av de ställen där isen lägger sig fortast i Uppsalaområdet. Detta pga att det är ett ganska litet och grunt vattendrag. Nyligen har vass röjts bort runt Dalkarlskärret, så ytan att åka på är aningen större än tidigare.

Skridskor utanför Uppsala på Dalkarlskärret, Hammarskog

Skridskoåkare på Dalkarlskärret, Hammarskog, Uppsala
Många människor på skridskoisen på Dalkarlskärret

Valloxen är en sjö vid Knivsta, söder om Uppsala. Sjön är ungefär en halv mil lång, och en bana på cirka en mil brukar plogas upp runt den.

skridskor på plogad bana på valloxen i knivsta
Vid Ledingesundet passerar motorvägen ovanför sjön

Att åka skridskor på Svandammen är en gammal tradition som på senare år återupptagits. Dammen spolas & plogas och sen går det att åka skridskor  inne i centrala Uppsala.


Annons: