solglasögon 50-tal-vintage

En trend jag tycker är väldigt tydlig just nu om man knallar runt i Uppsala, men som inte märks i affärerna, är 50-mode. Inte någon affär verkar ha snappat upp vibbarna (förutom Synsam på på bilden här intill) av att många börjar intressera sig mycket för det prickiga årtiondets mode. Undantaget några underklädeshyllor på Lindex.

 

I Uppsala har Swingkatten tagit allt större plats i stan, swing och lindy överlag tycker jag syns lite varstans hela tiden. Performancekonsten Burlesque blir också mer och mer populär och svenskor som Tifa DeLeone uppmärksammas allt mer och en pinup-inspirerad stil spirar på till exempel Youtube där man kan välja och vraka i ”How to..” tutorials som visar dig exakt hur du får till en äkta 50'talsfrisyr.

 

Stjärnor som Marilyn Monroe och Audrey Hepburn är än en gång riktigt heta, även om dessa två kvinnor kanske aldrig riktigt kommer gå ur tiden. A-line  klänningar som präglar min bild av Audrey och blonda Hollywood-lockar och Marilyns ack så snygga make up är absolut något som många idag tar till sig.

 

Även om inte den kommersiella detaljhandeln fattat det här med retro och 50-talsmode, kan man inte säga samma sak om just Uppsalas  secondhandbutiker. Inne på Helping Hand möts man av trevlig 50-talsmusik och just den väldigt kvinnliga, busiga stilen från 50-talet lyfts fram överallt i Retro-dress 50-talsklänningaffären.

 

I just det här inlägget är det dock polkadots som jag vurmar för! Härliga prickar! För er som inte riktigt känner er helt redo än att stila i klänningar liknande den här på sidan, sätt på dig en prickig scarf, en prickig kjol, en prickig tröja eller prickiga skor! Man blir så glad och jag känner genast att jag vill dricka en milkshake och swinga loss till lite Razzle

Dazzle

 

"Barbaric!" (youtube-video)

Tankarna går till Swingkattens show
Bluffen 

Härliga heta 50-tal!

Vanessa