Annons:

 

Konsert & Kongress hette under den långa tid det debatterades Musikens hus. Och med fyra musiksalar bör det kunna leva upp till det gamla epitetet.
I stora salen är det "förstklassig akustik med en efterklangstid på 1,8-1,9 sekunder". Stora salen har 1140 sittplatser, sal B 340 och sal C 130. Sal D är bankett och utställningssalen på nedre plan där det ibland också hålls konserter. Då är det oftast ståplats som gäller med runt 1000 personer som övre gräns.
Bland annat Uppsala internationella gitarrfestival, Volt (festival för elektronisk musik) och Uppsala International Sacred Music Festival hålls årligen på Konsert & Kongress.

Hindi Zahra i stora salen på konsert & kongress

Uppträdande konsert & kongress sal D

Uppsala Internationella Gitarrfestival hålls årligen i början av Oktober på Uppsala Konsert & Kongress. En rad stora stjärnor som Paco de Lucía, John McLaughlin och syskonen Assad har spelat på festivalen.
Festivalen växte fram ur en serie konserter under namnet Guitarras por el mundo.

UKK Konsert Kongress

Hijazz har stängt. I lokalen finns nu restaurangen Dryck & Mat.
Håll också ett öga på Hijazz club.

Bistro Hijazz ligger i gamla stationsbyggnaden vid Resecentrum. Här uppträder såväl lokala förmågor som långväga musiker. Kanske en viss övervikt för folkmusik & etno men variationen bland artisterna är stor. Menyn följer i samma fotspår med många rätter som härstammar från medelhavsområdet men också Västerbottenspaj.

Gamla Stationsbyggnaden - Resecentrum

Katalin är ett välkänt musikställe i Uppsala. Sedan år 2000 ligger Katalin i det gamla godsmagasinet vid Resecentrum. Genom åren har storheter som Chick Corea, Roy Hargrove och många fler besökt stället.

Konsert på Katalin


Annons: