Annons:

Ekotrollet har stängt, istället ligger ett nytt kafé på samma ställe i "Kulturpunkten" (mittemot Gottsundabiblioteket).


Ekotrollet öppnade under våren i den södra delen av Gottsunda Centrum. Mitt emot ligger biblioteket och Gottsundateatern som utgör kärnan i den så kallade Kulturpunkten. Även Ekotrollet ingår i satsningen vilket märks på utställningar på väggarna och konserter som ordnas i de rätt rymliga lokalerna.

Rawfood på Ekotrollet i Gottsunda

Maten på Ekotrollet är ambitiös men enkel. Man köper inte in några halvfabrikat utan satsar på ekologiska varor utan tillsatser. Vill man äta ordentligt erbjuds en tallrik med mycket blandat innehåll. En Fredag i April var det bl.a falaffel, eget hårt bröd, avocado och mycket andra grönsaker och rotfrukter. Mycket gott, speciellt falaffeln och brödet. Som alltså görs på plats och följer rawfood-konceptet (konceptet därför att en del av maten kan hettas upp mer än 40 grader vilket tydligen inte är renlärig rawfood).

Lunchtallriken varierar från dag till dag. Ibland bör kanske de känsligaste magarna vara lite försiktiga med rawfooden, men det är absolut ingen anledning att missa den egensinniga asfaltblomman i Gottsunda Centrum.


Annons: