Annons:

Klicka på rubriken för att läsa mer om restaurangen.

Skriv gärna en kommentar om du har ätit på den.

Restaurang Domtrappkällaren ligger i S:t Eriks gränd nedanför Domkyrkan. Byggnaden har en lång historia, bland annat har en del av den använts som studentfängelse. Idag är det dock endast restaurang på båda våningarna.

Restaurang Domtrappkällaren i Uppsala Domtrappkällaren vid S:t Eriks gränd i Uppsala

Stationen heter kort & gott restaurangen i den nyrenoverade stationsbyggnaden vid Resecentrum. I samma hus huserar Hijazz sedan länge och nu får de alltså sällskap av Svenssons Krogar som driver Stationen.

Stationen - restaurang vid Resecentrum, tågstationen i Uppsala

Triller samsas tillsammans med Asahi Sushi i norra halvan av nyrenoverade Gottsunda Centrum. Här hittar man både egenbakat bröd och rejäla måltider. Menyn är ganska ambitiös och personalen kunnig.

Lunch, kubanare på triller café i Gottsunda Centrum
Kubanare, grillat briochebröd med fläskkarre", skinka och ost. Serveras med chimichurri.

Tzatziki är en grekisk resturang som ligger vid Kvarnfallet alldeles intill Fyrisån i Uppsala. Här serveras bl.a grekiska smårätter - mezedes.

restaurang Tzatziki grekisk mat vid fyrisån

Kvarnfallet Fyrisån och restaurang Tzatziki

Meza Grill & Bar serverar libanesisk mat på Östra Ågatan 11.

Meza Grill & Bar på Östra Ågatan i Uppsala

Här kan man hänga i timmar och prova meze efter meze i eftermiddagssolen. Speciellt kan Ezme rekommenderas - en röra gjord på diverse grönsaker och citron & granatäpplesyra. Den lite syrliga röran som man äter tillsammans med bröd passar perfekt i värmen.

Villa Romana är en italiensk restaurang på gamla torget i Uppsala. Här kan du bl.a äta en meny bestående av Mozarella Caprese, Filetto di Bue och Tiramisu till efterrätt för strax under 400 kronor. Restaurangen serverar också lunch i veckorna mellan 11 & 15.

Restaurang Villa Romana & Gamla torget i Uppsala Gamla torget och restaurang villa romana

Under sommarhalvåret har restaurangen uteservering på torget.

Trattoria Commedia, italiensk restaurang i Uppsala

Commedia i Uppsala är något så ovanligt som en äkta trattoria. Den anspråkslösa restaurangen på Skolgatan har funnits sen 1985 och har gått i arv från far till son.

Frukost på sju helvets gluggar

Enligt personalen är frukosten något som ska ligga ägaren varmt om hjärtat. Och det märks att Sju Helvetes Gluggar satsar på "dagens viktigaste måltid". Bondbrödet har man bakat själva samma morgon och finns med 3 olika pålägg, bland annat rökt lax. Yoghurten är precis så fet (ingen light här inte) som man kan önska sig, med hela lingon i ("plockade i Uppsalas skogar").

Restaurang Odinsborg ligger i Gamla Uppsala. Här serveras lunch, middag & fika - men det går också att äta vikingamiddag i tidsenliga kläder och dricka egenbryggt mjöd.

Restaurang Odinsborg i gamla Uppsala

Sopplunchen på Västgöta nation lockar mest studenter men alla är välkomna till den nyrenoverade nationen. Om vädret bjuder till kan mn nu sitta ute inte bara i trädgården utan också på gaveln på andra våningen.

Sopplunch på Västgöta nation


Annons: