Annons:

Stationen heter kort & gott restaurangen i den nyrenoverade stationsbyggnaden vid Resecentrum. I samma hus huserar Hijazz sedan länge och nu får de alltså sällskap av Svenssons Krogar som driver Stationen.

Stationen - restaurang vid Resecentrum, tågstationen i Uppsala

Paris - matdelen av Stationen

Renoveringen av den k-märkta stationsbyggnaden har pågått ett bra tag och den 1 September 2011 kunde restaurangen invigas. Inredningen ska ha insprirerats av byggnadens ursprungliga arkitekt - Adolf Wilhelm Edelsvärd som byggde massor av stationshus på 1800-talet. Ett lagom mått av nostalgi och Sydeuropa vilar också över lokalen. Däremot är det svårt att känna saknad inför Pressbyrån och det gamla kaféet som låg här en gång i tiden. Istället hittar man lätt sin plats och känner sig förvånansvärt lätt hemma i den stora lokalen, med viss hjälp av Zaz Piaf-covers i högtalarna. De små kupé-liknande utrymmena och den opretentiösa atmosfären gör det lätt att slinka in på en kaffe, öl eller matbit - allt serverat på sin särskilda del av restaurangen med namnen Roma, London & Paris.
Stationen öppnar kl 9, då erbjuds bland annat en enkel frukost bestående av kaffe och bröd med bl.a brie och salami eller lufttorkad skinka för 40 kr. Ofta är det konkurrens om de bästa platserna längs med de stora fönstren som vätter mot tågrälsen, populär början på dagen för distansjobbare med bärbar dator.

Roma - cafédelen av Stationen

stationen café vid resecentrum i Uppsala

Restaurang Stationen i Uppsala
Länk till menyer


Annons: